Presedintele Americii, profund dezamagit de retragerea Turciei din tratatul care protejeaza femeile

2 săptămâni in urmă 1

Presedintele american Joe Biden s-a declarat profund dezamagit de retragerea Turciei din conventia Consiliului Europei care protejeaza femeile, semnata chiar la Instanbul in 2011.

"Este un pas in spate extrem de descurajant pentru miscarea internationala contra violentelor impotriva femeilor", a deplans el in comunicat.

Conventia de la Istanbul obliga guvernele sa adopte o legislatie care sa reprime violenta domestica si abuzurile similare, inclusiv violul conjugal si mutilarea genitala feminina.

Turcia s-a retras vineri din acest tratat, provocand sambata manifestatii cu mii de persoane in tara care i-au cerut presedintelui Recep Tayyip Erdogan sa revina asupra acestei decizii.

Retragerea "imediata" si "nejustificata" din aceasta conventie este "profund dezamagitoare", a denuntat Joe Biden.

"Tarile trebuie sa lucreze pentru a-si consolida si reinnoi angajamentele si pentru a eradica violentele contra femeilor, nu sa respinga tratate internationale destinate sa protejeze femeile si sa ceara socoteala agresorilor", a afirmat Biden.

Statele Unite si Turcia, ambele membre NATO, au relatii extrem de tensionate din 2016 si presedintele Erdogan nu s-a intalnit cu Joe Biden de cand a devenit presedinte la Casa Alba.

Saptamana trecuta, Washingtonul a denuntat tentativele autoritatilor turce de a interzice principalul partid prokurd.

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă