Președintele ADR, Sabin Sărmaș: Uniunea Europeană va pune la dispoziţie aproximativ 750 miliarde de euro cu care va trebui să construim împreună #EuropaDigitală

2 months ago 29

Liderul Agenției pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, anunță că vor avea loc investiţii semnificative în industria high-tech din România, referindu-se la anunțul Comisiei Europene privind sumele care vor fi puse la bătaie pentru proiecte tematice.

„Excelent discursul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Primim cu bucurie vestea că Uniunea Europeană va pune la dispoziţie aproximativ 750 miliarde de euro cu care va trebui să construim împreună #EuropaDigitală, într-un timp foarte scurt – 2030. Vor fi investiţii semnificative în industria high-tech din România, iar menirea noastră este să dezvoltăm servicii publice digitale la standarde înalte”, a scris miercuri pe pagina de facebook, Sabin Sărmaş, citat de Agerpres.

Oficialul a mai precizat că un alt proiect ambiţios al Comisiei Europene este cel privind identitatea electronică europeană sigură, pe care fiecare cetăţean o poate folosi oriunde în Europa pentru a plăti orice fel de taxe.

„România, la iniţiativa Autorităţii pentru Digitalizarea României, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a făcut un prim pas în acest sens prin proiectul PSCID (Platformă Software Centralizată pentru Identitate Digitală n.r.), care trebuie să fie interoperabil cu proiectul european”, a menţionat Sabin Sărmaş, conform Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut miercuri în faţa eurodeputaţilor primul său discurs privind starea Uniunii Europene.

Sursa Foto: facebook/Sabin Sarmas

Read Entire Article
Powered By Seo Tools