Presa spaniolă confirmă trecerea lui Xavi Pascual la Dinamo și la naționala României! „A ajuns la un acord”

1 lună in urmă 19

Xavier Pascual este din nou dorit la echipa națională de handbal masculin. Federația Română de Handbal negociază cu antrenorul catalan pentru a reveni pe banca tehnică a tricolorilor.

Informația a apărut în publicația madrilenă AS, la o săptămână după ce ProSport a dezvăluit că s-au purtat primele negocieri între părți.

România a ratat calificarea la Euro 2022, iar rezultatele cu Kosovo vor duce probabil la încheierea colaborării cu Rareș Fortuneanu. Deocamdată, tehnicianul de la St. Raphael mai are contract cu FRH până la finalul acestui an.

Presa spaniolă confirmă trecerea lui Xavi Pascual la Dinamo și la naționala României! „A ajuns la un acord”

Xavier Pascual își va încheia colaborarea cu FC Barcelona la finalul acestui sezon.

„Xavi Pascual, ales de colegii antrenori drept cel mai bun tehniican din Liga Campionilor din acest sezon, nu va fi șomer, (u excepția cazului în care nu are niciun interes să rămână în elită) atunci când contractul său la Barcelona se încheie în iunie 2021.

Xavi Pascual a ajuns la un acord de a părăsi poziția în care mai are încă un an de contract și în care a fost 12 sezoane: pe lângă faptul că numele său este unul dintre cele mai apreciate pe piață, în România se va paria din nou pe el pentru sezoanele următoare.

Pascual, care deja a fost compatibil cu echipa masculină a României și în perioada în care activa la formația catalană, ar putea reveni pe această poziție și va conduce pe Dinamo București, campioana României”, scrie publicația AS.

În această primăvară, Dinamo a anunțat transferul lui Cedric Sorhaindo de la FC Barcelona. Totodată, în conducerea echipei de handbal a fost cooptat și Marius Pintea, colaboratorul antrenorului catalan și la națională în peiroada 2016-2018. Între cei doi există și o relație foarte bună de prietenie.

Xavi Pascual a ajuns de 12 ani pe banca tehnică a echipei FC Barcelona. El a preluat frâiele după demiterea lui Manolo Cadenas în februarie 2009. Până în prezent a câștigat peste 50 de trofee cu Barca, inclusiv două titluri în Liga Campionilor, 2011 și 2015.

The post Presa spaniolă confirmă trecerea lui Xavi Pascual la Dinamo și la naționala României! „A ajuns la un acord” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă