Presa din Spania anunță verdictul UEFA: Sebastian Colțescu a scăpat de acuzația de rasism » Nu scapă însă de sancțiuni

2 săptămâni in urmă 8

Pe 8 decembrie 2020, în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir din Liga Campionilor, arbitrul român Sebastian Colțescu l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia. Scandalizați de cuvintele lui Colțescu, pe care le-au considerat rasiste, cele două echipe au părăsit terenul, iar meciul a fost reluat la o zi distanță, cu o altă brigadă de arbitri. UEFA a pornit o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă ceea ce s-a întâmplat a avut, într-adevăr, tentă rasistă.

La două luni distanță de la acel moment, ziarul spaniol Sport vine cu noutăți despre cazul mediatizat în întreaga lume. Potrivit Sport, UEFA va încheia ancheta prin a concluziona că ceea ce Colțescu a spus nu poate fi considerat rasist. Forul continental ar fi stabilit că s-a folosit cuvântul „negru” cu intenția ca arbitrul central, Ovidiu Hațegan, să îl identifice pe Pierre Webo, nu cu intenție peiorativă.

Această interpretare înseamnă că articolul 14 din regulamentul UEFA privind rasismul sau comportament discriminatoriu nu se va aplica în cazul lui Colțescu. Așadar, românul va evita pedeapsa minimă stipulată în regulament, de 10 meciuri.

UEFA, decizie în cazul Sebastian Colțescu

Totuși, UEFA consideră că arbitrul român a comis un „comportament impropriu”, pe care l-ar fi putut evita, și este expus unei sacțiuni derivate din articolul 11, care se referă la acest tip de abatere. 

Sebastian Colțescu ar putea fi suspendat pentru minimum 1 sau 2 meciuri internaționale, sau pe o anumită perioadă de timp determinată. Totuși, sancțiunea în discuție nu-l va afecta implicit, având în vedere că el fusese scos de pe lista FIFA la finalul anului 2020. 

VIDEO. Aime Lema, despre cazul Colțescu: „Webo e conștient că arbitrul nu a vrut să-l jignească”

Un deținut s-a îndrăgostit de psihologa închisorii. Ce i-a făcut când a ieșit de după gratii

Libertatea

Playtech: Tatăl Simonei Halep, bun de plată în Constanța. Cum a ajuns la tribunal
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă