Preotul Visarion Alexa este așteptat la secția de poliție din Joița pentru controlul judiciar/ STENOGRAME Victimă: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten? Preot: Ca prieten…Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt? Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu

4 zile in urmă 48

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, este așteptat, miercuri dimineață, la secția de poliție din localitatea giurgiuveană Joița, pentru controlul judiciar impus de instanță în cazul său, conform informațiilor G4Media.ro. Parchetul insistă ca preotul să fie arestat preventiv, iar contestația procurorilor se va judeca luni la Tribunalul București. Între timp, pe facebook, apar și alte mesaje ale unor femei care susțin că ar fi fost adresate de Visarion Alexa, însă polițiștii nu au primit vreo plângere penală în cazurile respective.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Arhiepiscopia Bucureştilor a anunțat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă. Potrivit unor stenograme publicate de România TV, victima îl acuză pe preot că a atins-o în zona intimă, iar preotul îi răspunde că a făcut-o ca prieten, într-un gest de afecțiune.

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă