Preotul Costel Paizan și soția lui au murit în somn, îmbrăţişaţi, după ce un fulger le-a lovit casa din Buftea. ”Erau niște oameni superbi, nu am cuvinte”

1 lună in urmă 331

De Andreea Milea.
Publicat: 29.07.2021, 20:15.
Actualizat: 29.07.2021, 20:15

După căldură apar vijeliile cu trăsnete şi fulgere care fac victime. Un preot şi soţia lui, directoarea unei şcoli din Capitală, au fost găsiţi carbonizaţi în casă. Focul ar fi pornit de la un fulger care le-a trăsnit casa, iar locuinţa a fost mistuită de flăcări mai bine de 3 ore. Cei doi erau singuri în casă şi au murit în somn, îmbrăţişaţi.

Intrarea Şcolii 178 din Capitală s-a transformat în altar. Au fost aprinse candele şi aşezate poze cu preotul Costel Paizan, paroh la Cimitirul Dămăroaia din Sectorul 1, şi soţia sa, Daniela Paizan, directoarea şcolii.

Incendiul puternic a izbucnit azi-noapte la ora 2, în timpul furtunii violente. Părintele şi soţia dormeau în timp ce un fulger le-ar fi trăsnit casa.

Casa familiei Paizan din Buftea a ars timp de trei ore

Andreea Milea, reporter Observator: ”Unul dintre vecini a sunat în jurul orei 02:30 la 112 pentru a anunţa incendiul. La faţa locului, pompierii au descoperit două victime carbonizate”.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările abia după 3 ore. Cei doi soţi, în vârstă de 56 şi 57 de ani, au fost găsiţi îmbrăţişaţi, iar trupurile au fost duse la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru necropsie.

Muncitor: ”Azi-noapte au murit în somn. A luat foc casa. Dimineaţa când am venit la serviciu am văzut casa arsă”.
Muncitor: ”Am auzit ca erau în casă şi că, din cauza fulgerului, ar fi luat foc”.
Vecin: ”Pompieri, salvare, gălăgie. Şi am ieşit să mă uit. Nişte oameni superbi, nu am cuvinte să spun”.

Costel Paizan și soția lui se pregăteau să meargă în concendiu la fiica lor

Fără cuvinte au rămas şi colegii doamnei director care conducea şcoala de 8 ani.

Florentina Roman, director adjunct Şcoala 178: ”Doamna directoare trebuia să plece în concediu. Ne spunea cu mare bucurie şi cu mare drag că urma să-şi vadă nepoţica de 2 ani. Era sufletul şcolii noastre. Întotdeauna avea o vorbă bună pentru toată lumea, întotdeauna ne încuraja, întotdeauna era zâmbitoare”.

Inclusiv fostul primar al Sectorului 1 îi cunoştea pe cei doi.

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1: ”Eu cu doamna director am lucrat. Mergeam destul de des în curtea şcolii, venea şi dumneaei. Dumnezeu să-i odihnească!”

Din primele date, în timpul incendiului ar fi explodat şi o butelie de gaz. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă