Preotul catolin Francisc Doboş, reacţie în controversa „GEN vs. SEX” din noile cărţi de identitate: „Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul”

2 luni in urmă 47

Preotul catolin Francisc Doboş intervine în scandalul provocat de modificările din noile cărţi de identitate. Părintele Francisc a avut o reacţie ironică la adresa controversei „GEN vs. SEX” din noile buletine electronice.

Preotul catolin Francisc Doboş: O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc

„O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc.

Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigam peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?! Când biologia m-a trezit să merg la baie, am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc.

Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :)))

Capisci?!”, a scris preotul catolin pe pagina sa de Facebook.

În doar o oră, postarea sa a strâns peste 1.200 de aprecieri.

Citeşte şi ANUNȚ despre buletinele electronice! S-ar putea reintroduce rubrica „sex” și se va renunța la „gen”

BOR spulberă noile buletine electronice: Este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice ideologii prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid

BOR vine cu o reacţie vehementă în ceea ce priveşte noile buletine electronice. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române spune că problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă.

Vasile Bănescu a adăugat că „noţiunea de ‘gen’, vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în ‘gen’”.

”Ceea ce stârneşte o deplin justificată reacţie de nedumerire, reticenţă şi chiar revoltă în rândul populaţiei este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noţiuni de „gen”, care o înlocuieşte abuziv în acest context pe cea firească de „sex”.

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu şi în biologie, ci doar sex: masculin şi feminin. Noţiunea de «gen», vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în «gen».

Altfel, celelalte reacţii negative referitoare la noile cărţi de identitate anunţate de MAI au fost/ sunt provocate de neînţelegerea conţinutului acestui proiect (explicat de autorităţi), dar şi de temeri excesive şi nejustificate din punct de vedere religios. Problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă.

Citeşte şi Buletin electronic 2021. Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”

Nu este vorba despre „Cartea vieţii”, ci despre banală carte de identitate cetăţenească. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetăţenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Aşa cum au anunţat autorităţile, „se va crea şi posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetăţenii care nu vor carte de identitate cu cip”. Există, aşadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic.

Păstrarea acestei opţiuni este foarte importantă şi coincide cu respectul faţă de sensibilităţile religioase ale unor cetăţeni, indiferent de religia sau confesiunea lor. Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la paşapoartele biometrice, care au suscitat discuţii similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ şi luciditate pentru toţi cetăţenii creştinii ortodocşi: „Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mănăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă