Preoţi din Botoşani, acuzaţi că au dat afară din biserici credincioşi vaccinaţi: Li s-a smuls masca de pe faţă

1 săptămână in urmă 7

De Monica Palade.
Publicat: 22.11.2021, 16:51.
Actualizat: 22.11.2021, 16:51

Acuzaţii grave în două localitaţi din Botoşani, unde preoţii ar fi pus pe fugă din biserici pe credincioşii vaccinaţi.

Preoţi din Botoşani, acuzaţi că au dat afară din biserici credincioşi vaccinaţi: Li s-a smuls masca de pe faţă

Hepta/Mediafax/Remus_Badea

În plus, unul dintre aceştia le-ar fi smuls măştile de pe faţă celor care le purtau. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă. Totodată, Patriarhia Română anunţă că Arhiepiscopia de care ţin cele două lăcaşuri de cult vor investiga cazurile, informează reporterul Observator Angela Bertea.

Doctor Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, a declarat pentru Observator că există mai multe plângeri de la enoriaşi.

Enoriaşi daţi afară din biserici pentru că sunt vaccinaţi

„În ultima săptămână, la DSP Botoşani, au fost mai multe persoane care s-au prezentat şi au făcut sesizare prin care ni s-a adus la cunoştinţă faptul că în câteva biserici din două localităţi din judeţul Botoşani preoţii au interzis intrarea în biserică cu mască sau persoanelor vaccinate. De asemenea, a fost un incident prin care la câtorva enoriaşi li s-au smuls masca de pe faţă, tot în biserică, şi, totdată, pentru că li s-au recomandat să nu se vaccineze sau să vină vaccinaţi în biserică pentru că nu este bine. Din discuţii, ar fi fost preotul bisericii cel care le-a smuls măştile.

Am demarat o anchetă şi vom lua legătura cu şefii bisericii locale, cu părintele protopop şi vom avea o întâlnire cu preoţii care sunt implicaţi în această problemă. Vom vedea dacă se confirmă cele declarate de enoriaşi. Ni s-au adus la cunoştinţă că ar mai fi şi în alte localităţi. Avem ]ns[ şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor”.

Potrivit oficialului de la DSP ar exista şi fotografii şi imagini de la incidentele semnalate. Purtătorul de cuvântul al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la rândul său că aceste situaţii vor fi analizate de Arhiepiscopia de care ţin cele două biserici. „Arhiepiscopia de care aparțin acești preoți va investiga în mod sigur cazul şi va comunica un răspuns. Trăim vremuri măcinate între extreme... Vremuri ale anomiei”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă