Preot italian își amintește „coșmarul” COVID-19, când biserica era plină de sicrie: Pandemia a fost devastatoare, iar moartea a fost la scară industrială

2 luni in urmă 2

Părintele Mario Carminati al bisericii Sf. Iosif din Italia îşi aminteşte coşmarul provocat de COVID, iar o poză alb-negru de pe peretele lăcaşului de cult aminteşte că 270 de persoane decedate din cauza coronavirusului au ajuns aici, iar uneori au fost şi 40 de sicrie în acelaşi timp, transmite Reuters.

Mario Carminati, în vârstă de 65 de ani, și Marcello Crotti, în vârstă de 46 de ani, au deschis biserica pentru a oferi victimelor COVID un loc de odihnă temporar demn, astfel încât să nu aștepte într-un depozit pentru înmormântare sau incinerare.

„Pentru mine a fost un coșmar, dar nu am avut ocazia să mă gândesc mult la asta, pentru că atunci când te afli în mijlocul unei situații de urgență, trebuie să te grăbești și să acționezi după instinctul tău”, a spus Carminati, preotul superior în Seriate.

În urmă cu un an, provincia Bergamo, unde se află Seriate, a fost una dintre cele mai afectate de pandemia de COVID. Sute de oameni mureau în fiecare zi, cele mai multe înmormântări erau interzise, iar victimele ajungeau în ​​depozite.

„Pandemia a fost devastatoare pentru comunitate, deoarece orașul a devenit un loc de liniște, numai zgomotul sirenelor de pe ambulanță se mai auzea. A devenit un loc de moarte, tristețe, doliu”, a precizat preotul.

Sicriele au ajuns unul câte unul și au fost aliniate pe podeaua de marmură.

Descrierea imaginii care aminteşte de coşmarul COVID: „Comunitatea parohială Seriate își amintește ospitalitatea acordată celor 270 de decedați din toată provincia Bergamo … Primirea noastră în casa Domnului a fost menită să fie o mângâiere de rugăciune în numele familiilor”.

Când s-au adunat aproximativ 30 sau 40 de sicrie, Carminati și Crotti le-au binecuvântat cu apă sfințită. Apoi, soldații le-au încărcat în camioane ale armatei, iar locuitorii plângeau de la ferestre. Moartea a fost la scară industrială.

La un an de la izbucnirea pandemiei, aproape 3.500 de persoane au murit de COVID în provincia Bergamo, iar câteva sute în Seriate. „Rana se va vindeca doar încet”, a mai spus Carminati, care a pierdut doi nepoți în vârstă de 34 și 36 de ani în urma COVID-19. „Va dura ceva timp ca această durere să devină o amintire”.

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă