Preot din Cluj atacat salbatic in mediul online fiindca a pledat pentru vaccinarea anti-COVID: "In social media, oamenii scot la iveala tot ce inseamna irational in viata lor"

3 săptămâni in urmă 27

Un preot ortodox din Cluj a devenit tinta atacurilor online dupa ce a pledat pentru vaccinarea anti-COVID.

"Nu sunt singurul preot atacat de antivaccinisti, chiar din orasul nostru mai cunosc doi colegi care si-au facut publica optiunea pro-normalitate, sa-i zicem asa. La randul lor, paginile lor de Facebook au fost inundate de reactii dure din partea antivaccinistilor", a spus preotul Dorel Galan, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Preotul in varsta de 45 de ani a trecut prin infectia cu virusul Sars_Cov_2. Acesta a povestit in presa despre lupta sa cu boala.

"Un amic din presa clujeana, stind ca am trecut prin coronavirus, m-a sunat si am povestit cu el ce inseamna experienta, trairile psihologice pe care le ai. Am avut o forma moderata, dar nu e simplu sa fii departe de sotia insarcinata si infectata cu coronavirus. A fost o situatie delicata si din punct de vedere familial. Amicul m-a intrebat daca ma voi vaccina, i-am spus ca m-am intrebat si eu acest lucru, daca mai e cazul. Dar pentru ca nu sunt specialist medical, am intrebat oameni din sistemul de sanatate si mi-au spus ca este bine, chiar daca in mod normal am o imunitate naturala, imi recomanda pentru consolidarea raspunsului imun, in caz de reinfectare. Motiv pentru care am facut public lucrul acesta".

"Cand a aparut pe paginea mea de Facebook interviul respectiv, m-am trezit cu niste atacuri, culmea, la persoana. Inteleg daca e atacata opinia, ca pana la urma vaccinul e un drept, dar nu e o obligatie. Am spus si in biserica, intr-o predica, credinciosilor, ca-i indemn nici sa se vaccineze, nici sa nu se vaccineze, pentru ca nu sunt specialist. In schimb, le-am cerut sa se informeze din surse credibile si decizia lor sa fie una informata. Le-am mai spus ca personal ma voi vaccina, asta nu inseamna ca trebuie sa-mi urmati exemplul", a completat preotul Dorel Galan.

Acum, preotul pledeaza impotriva urii in social media.

"Consider ca responsabilitatea noastra, fara a ne pune pe un piedestal pe care nu-l meritam, al liderilor de opinie, este sa avem un mesaj pro-normalitate, un mesaj pro-educatie, un mesaj pro-sanatate. Pana la urma, un mesaj pro-rationalitate, este nevoie sa traim intr-o societate marcata de rationalitate.

Am constatat in schimb ca in social media, in spatele unui aparent anonimat, oamenii au curajul sa scoata la iveala tot ce inseamna irational in viata lor: frustarile, nemultumirile, neimplinirile sau nefericirile. Am constatat cat de periculos este segmentul de populatie care confunda parerile personale cu adevarul stiintific", a completat parintele Galan.

Mai puteti citi

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"Metoda neobisnuita folosita de o femeie pentru a-i distrage atentia unui hot: i-a facut sex oral pana la venirea politistilorINTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publicaFenomenul Maldive: Cum au ajuns excursiile exotice mai ieftine decat o vacanta in RomaniaEXCLUSIV Ce investitie uriasa face Simona Halep in zona exclusivista a Marii Negre
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă