Premiu de consolare. Florin Iordache ar putea fi ales azi în fruntea Consiliului Legislativ din Parlament

4 luni in urmă 16


După eliminarea de pe listele pentru alegerile parlamentare, PSD pare decis să-i ofere fostului ministru al Justiției un post pe termen nedeterminat în fruntea principalului organism consultativ în materie legislativă din Parlament. Camerele reunite urmează să voteze în acestă după-amiază noul șef al Consiliului Legislativ.


Florin Iordache și-a depus, marți, candidatura pentru șefia Consiliului Legislativ, (CL) informează HotNews. 


Parlamentul urmează să decidă prin vot, în cursul după-amiezii, dacă fostul ministru al Justiției, autor al celebrei Ordonanțe 13 prin care se modificau legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea, se va instala pe termen nedeterminat în fruntea acestei instituții.


Pe termen nedeterminat, pentru că în lege nu este prevăzută nicio procedură prin care șeful CL să poată fi schimbat.


Fostul președinte al instituției, Dragoș Iliescu, s-a pensionat în urmă cu două săptămâni, la vârsta de 77 de ani.<br>


Zegrean îl concurează pe Iordache


Principalul concurent al lui Iordache este fostul șef al Curții Constituționale Augustin Zegrean. În cursă s-a înscris și Ionuț Duli Mazâlu, actualul secretar general al CL.


Augustin Zegrean pare dispus să se mulțumească și cu o altă funție. El și-a depus candidatura și pentru postul de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul CL.


Consiliul Legislativ, organism aflat în subordinea Parlementului, are drept principal obiect de activitate avizarea propunerilor legislative înainte ca acestea să intre în dezbaterea celor două Camere.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă