Premiile Oscar 2021. Marele favorit la titlul de cel mai bun film. Regizoarea chineza Chloe Zhao, la un pas de istorie VIDEO

3 săptămâni in urmă 30

"Nomadland", un hibrid intre un road movie, o drama sociala si un documentar, despre vietile unor americani varstnici care au pierdut tot din cauza recesiunii economice, este considerat marele favorit in cursa pentru Oscarul la categoria "cel mai bun film", conform agerpres.ro.

Gala Premiilor Oscar 2021 va incepe in noaptea de duminica spre luni in Romania, de la ora 03.00 dimineata.

Cu un total de sase nominalizari la premiile Oscar din acest an, pelicula, in regia cineastei de origine chineza Chloe Zhao, spune povestea unei vaduve, interpretata de Frances McDormand, care isi transforma rulota in locuinta mobila si porneste la drum, castigandu-si existenta din slujbe sezoniere.

"Nomadland" si-a dominat adversarele in acest sezon al premiilor din industria cinematografica, iar Chloe Zhao este favorita momentului la Hollywood, cu mari sanse de a deveni a doua femeie din istoria Oscarurilor - si prima care nu este alba - care sa castige mult-ravnitul premiu pentru "cel mai bun regizor".

Pe fondul pandemiei care a dus la inchiderea cinematografelor si a amanat lansarea marilor productii hollywoodiene, "Nomadland" - la fel ca unii dintre concurentii sai, precum "Minari" si "Sound of Metal" - a reusit sa ia pulsul momentului prin portretizarea unor personaje izolate, aflate la marginea societatii americane, insa libere in felul lor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă