Premiile Oscar 2021. Actrita Frances McDormand, marea laureata la feminin. E prima persoana care ia doua trofee cu acelasi film

1 săptămână in urmă 16

Frances McDormand a castigat duminica seara, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal, in cadrul celei de a 93-a gale organizate de Academia de film americana, gratie interpretarii sale din filmul "Nomadland", potrivit agerpres.ro.

La aceasta categorie au concurat actritele Viola Davis ("Ma Rainey's Black Bottom"), Andra Day ("The United States vs Billie Holiday"), Vanessa Kirby ("Pieces of a Woman"), Frances McDormand ("Nomadland"), Carey Mulligan ("Promising Young Woman").

Gala Premiilor Oscar 2021 s-a desfasurat in noaptea de duminica spre luni in Romania, de la ora 03.00 dimineata.

Frances McDormand a devenit prima persoana care castiga doua premii Oscar cu acelasi film ("Nomadland"), in calitate de actrita dar si ca producatoare. Ceilalti producatori ai filmului sunt Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey si Chloe Zhao.

McDormand a mai castigat doua premii Oscar in cariera, tot pentru cel mai bun rol principal feminin, cu productiile "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" (2017) si respectiv "Fargo" (1996). Ea a mai fost nominalizata de trei ori pentru rol secundar cu productiile "North Country" (2005), "Almost Famous" (2000) si respectiv "Mississippi Burning" (1988).

Filmul spune povestea unei femei de 60 de ani care pierde tot ce avea si porneste intr-o calatorie prin Vestul American, traind viata unui nomad modern. In rolurile principale pot fi urmariti actorii Frances McDormand, David Strathairn si Linda May.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă