Premierul Poloniei spune că Rusia va încerca să distrugă Ucraina și să-i schimbe granițele: „Nu putem permite acest lucru. Vom face tot ce putem împreună cu aliații noștri”

6 zile in urmă 37

Sursa foto: European Council

Rusia va încerca să distrugă Ucraina și să-i schimbe granițele, a declarat miercuri premierul polonez Mateusz Morawiecki, comentând mobilizarea parțială anunțată de Moscova, relatează Reuters.

„Vom face tot ce putem împreună cu aliații noștri, astfel încât NATO să sprijine și mai mult Ucraina pentru ca aceasta să se poată apăra”, a declarat Morawiecki, îndemnând la mai mult ajutor pentru Kiev din partea aliaților occidentali.

Președintele rus Vladimir Putin a convocat miercuri 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina și a declarat că Moscova va răspunde cu toată puterea vastului său arsenal dacă Occidentul va continua ceea ce el a numit „șantajul nuclear” pe tema conflictului din această țară.

„Rapoartele despre mobilizarea parțială au fost confirmate, Rusia va încerca să distrugă Ucraina și să pună mâna pe o parte din teritoriul său. Nu putem permite acest lucru”, a declarat Morawiecki în timpul exercițiilor militare pe care armata poloneză le-a desfășurat cu aliații americani și britanici în estul Poloniei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă