Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19

1 lună in urmă 27

Poliția norvegiană a anunțat, vineri, că a amendat-o pe șefa Guvernului de la Oslo, Erna Solberg, pentru încălcarea regulilor împotriva Covid-19 privind distanțarea socială, atunci când a organizat o adunare de familie pentru a sărbători ziua ei de naștere.

Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19

Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19

DPA Images / Fredrik Hagen via Hepta

  • În februarie, Erna Solberg și-a serbat ziua de naștere la un restaurant dintr-o stațiune montană, împreună cu alte 13 persoane.

Amenda primită de Erna Solberg a fost în valoare de 20.000 de coroane norvegiene (2.352 dolari), a declarat șeful poliției Ole Saeverud, într-o conferință de presă.

Erna Solberg și-a cerut scuze după ce presa a aflat de petrecere

Erna Solberg, aflată la al doilea mandat, și-a cerut scuze luna trecută pentru organizarea unui eveniment în familie, cu ocazia aniversării a 60 de ani. Potrivit acesteia, împreună cu alți 13 membri de familie, au mers într-o stațiune montană la sfârșitul lunii februarie, în ciuda interdicției guvernului de a aduna mai mult de 10 persoane.

Deși polițiștii nu s-au grăbit să împartă amenzi celor acuzați de fapte similare, pe perioada pandemiei, în cazul premierului norvegian nu s-a putut face abstracție de la lege pentru că acesta se află în fruntea instituției implicate direct în impunerea restrictiilor antiepidemice, a spus Poliția, potrivit Reuters.

„Chiar dacă legea este aceeaşi pentru toţi, nu toţi sunt egali în faţa legii”, a subliniat şeful poliţiei. „Prin urmare, este corect să emiți o amendă pentru a menține încrederea publicului larg în normele privind restricțiile sociale”, a mai spus el.

Soțul premierului și patronul restaurantului nu au fost amendați

Poliția a spus că Solberg și soțul ei, Sindre Finnes, au luat împreună decizia de a organiza o aniversare și au ales restaurantul, Finnes având grijă de aranjamentele practice.

Deși polițiștii au spus că și soțul premierului a încălcat, el nu a fost amendat. De asemenea, s-a constatat că restaurantul în care a avut loc aniversarea a încălcat legea, dar nu a fost amendat.

"Solberg este liderul țării și ea a fost în fruntea restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului", a spus Saeverud.

Biroul premierului nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă