Premierul neozeelandez a fost întrerupt de fiica sa înainte să anunțe în direct pe Facebook relaxarea restricțiilor anti-COVID-19

3 săptămâni in urmă 29

Neve, fiica de trei ani a premierului neozeelandez Jacinda Ardern, a decis, luni, că totul poate să aştepte, inclusiv afacerile de stat, într-un moment în care mama sa se pregătea să anunţe în direct pe Facebook o relaxare a restricţiilor anticoronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

În timp ce Jacinda Ardern se adresa națiunii s-a auzit o voce: „Mama?”. „Trebuia să fii în pat, draga mea”, a spus lidera neozeelandeză, 41 de ani, întrerupându-şi intervenţia în direct pe Facebook. „Nu”, a replicat fetiţa, după care au început negocieri prelungite şi fără de succes pentru Jacinda Ardern.

„Este ora de somn, scumpa mea, întoarce-te în pat. Voi veni la tine într-o secundă. Voi veni la tine într-un minut. Ok, îmi pare rău, toată lumea”, a declarat Jacinda Ardern cu un zâmbet stingher.

„Ei bine, n-am reuşit, nu-i aşa?. Mi-am spus că este un moment bun pentru a face un Facebook Live, că ar fi bine şi sigur. Mai are cineva copii care fug de trei sau patru ori după ora lor de culcare? Din fericire, mama mea este aici, deci ea poate să ajute”, a continuat Jacinda Ardern.

„Ok, unde rămăsesem?”, a încercat apoi șefa guvernului neozeelandez să continue. Însă vocea fetiţei s-a făcut din nou auzită: „De ce durează atât de mult?”.

„Îmi pare rău, draga mea, durează foarte mult. Ok. Îmi cer scuze tuturor. Mă voi duce să o culc din nou pe Neve. Pentru că a depăşit ora de culcare. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine”, a mai spus Jacinda Ardern.

Jacinda Ardern a devenit în 2018 cea de-a doua femeie-premier din lume, după pakistaneza Benazir Bhutto, care a născut în timpul mandatului său, aducând-o apoi pe Neve la Adunarea Generală a ONU de la New York.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă