Premierul Ludovic Orban: After-school-urile au rămas deschise pentru că au respectat măsurile și nu au existat cazuri de coronavirus

4 luni in urmă 11

Premierul Ludovic Orban / FOTO: Autor: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO

"Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei. Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile", a motivat premierul, citat de Agerpres.

"Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii", a adăugat el.

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a participat miercuri la Biroul Electoral Municipal la depunerea listelor de candidaţi ai PNL Bucureşti pentru parlamentare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă