Premierul Italiei l-a acuzat pe Erdogan că a umilit-o pe Ursula von der Leyen

1 lună in urmă 21

Premierul italian Mario Draghi a folosit cuvântul „dictator” cu referire la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce Ursula von der Leyen nu a avut un scaun alături de Charles Michel și Erdogan, la întâlnirea din 6 aprilie, de la Ankara.

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și nu s-a ferit să rostească termenul „dictator”.

Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen… Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen

Premierul italian Mario Draghi:

„Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt, dictatori, cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim sinceri atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite”, a mai spus Mario Draghi, potrivit news.ro.

Premierul Italiei l-a acuzat pe Erdogan că a umilit-o pe Ursula von der LeyenUrsula von der Leyen s-a arătat deranjată că nu a avut loc pe scaun, fiind nevoită să stea pe o canapea. Foto: Hepta

După afirmațiile premierului Draghi, ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, iar ministrul Mevlut Cavusoglu a criticat declarațiile.

„Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales”, a scris ministrul turc de externe pe Twitter.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trecut printr-un moment mai puțin plăcut în timpul întâlnirii avute pe 6 aprilie, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Șefa executivului comunitar, singura femeie dintre oficiali, nu a avut alocat un scaun.

"Ehm" is the new term for "thats not how EU-Turkey relationship should be". #GiveHerASeat #EU #Turkey #womensrights pic.twitter.com/vGVFutDu0S

— Sergey Lagodinsky (@SLagodinsky) April 6, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă