Premierul Italiei a demisionat! Președintele Matterella a anunțat consultări pentru alegerea unui nou Guvern

1 lună in urmă 19

Președintele italian a anunțat consultări, care vor începe miercuri după-amiază şi vor continua şi joi, pentru a analiza posibile ieşiri din criza guvernamentală, la care s-a ajuns după ieşirea din coaliţia guvernamentală a partidului Italia Viva, al fostului premier Matteo Renzi.

Conte a convocat marți dimineaţă un Consiliu de Miniștri pentru a le trasmite oficial membrilor cabinetului său că intenţionează să îşi depună demisia în faţa preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Matterella. Acesta speră să primească de la preşedintele Matterella un nou mandat, pentru a încerca să formeze un nou guvern.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni, după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia, condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare, în urma unei dispute legate de gestionarea crizei de coronavirus.

Deşi Conte a supravieţuit ulterior unei moţiuni de neîncredere în Parlament, săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă