Premierul italian Mario Draghi, atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ''Sofagate''. Preşedintele turc a fost numit ''dictator''

1 lună in urmă 24

De Andreea Anghel.
Publicat: 09.04.2021, 09:28.
Actualizat: 09.04.2021, 09:29

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu ''dictatorii'', afirmaţii condamnate de Ankara.

Premierul italian Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene

Atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ''Sofagate''

Profimedia Images

  • Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene
  • Incidentul a fost catalogat drept un fiasco diplomatic

Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci când cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

''Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen. Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen'', a declarat Draghi reporterilor, potrivit Reuters.

''Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt – dictatori – cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite'', a adăugat premierul.

Afirmaţiile au fost condamnate de Ankara

Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.

''Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales'', a scris Cavusoglu pe Twitter.

Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor ''acuzaţii nedrepte''.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă