Premierul, întâlniri cu primarii și cu prefecții, după un weekend în care nu s-a respectat restricțiile: „Cu protestele sunt de acord, sunt oameni care vor să mă înjure, foarte bine, dar să poarte mască”

1 lună in urmă 2

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 22 martie, că „sunt foarte supărat pe acea minoritate care nu respectă restricțiile”. Cîțu, care s-a referit la petrecerile și la protestele din acest weekend, a anunțat că va avea întâlniri cu primarul Capitalei și primarii de sector azi, la ora 13.00, cu prefecții, online, de la ora 16.00, iar marți va discuta cu reprezentanții consiliilor jutețene și ai asociațiilor municipale.

„Vom fi intransigenți cu cei care nu respectă regulile. Sunt foarte supărat pentru ceea ce s-a întâmplat în acest weekend. Nu doar restaurantele și cluburile încalcă legea. Avem și parlamentari și politicieni care instigă la nerespectarea regulilor. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal, sunt oameni care mă înjură, foarte bine, dar s-o facă respectând legea. Să poarte mască, să respecte distanțarea socială”, a transmis premierul Cîțu, pentru ca apoi să întărească: „Nimeni nu e mai presus de lege”.

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni că va propune modificarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel încât să poată fi suspendată pentru două săptămâni activitatea unui restaurant sau bar care este amendat de trei ori.

„Nu-mi doresc să ajungem la carantinare, dar voi fi intransigent unde nu se respectă legea”

Legat de întâlnirile programate, premierul crede că soluțiile trebuie să vină de la nivel local, „fiindcă fiecare zonă are particularitățile ei specifice. Ascult orice opinie, apoi, împreună, luăm o decizie. Exact cum am hotărât împreună în cazul vaccinului de la AstraZeneca”.

Voi fi intransigent unde nu se respectă legea. Nu-mi doresc să ajungem la carantinare.

Florin Cîțu:

Referitor la presiunea uriașă din secțiile ATI din țară, Cîțu a spus că ”au fost suplimentate paturile de la Terapie Intensivă, se transferă paturi din zone non-covid în cele Covid. În ceea ce privesște personalul medical, avem rezidenți pe care i-am transferat”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă