Premierul Greciei l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru „Marea Coaliție” din România

3 săptămâni in urmă 18

Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri dimineaţă, 5 ianuarie, o discuţie telefonică cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, iar discuţiile au vizat „interesul de a extinde relațiile la nivelul schimburilor economice, energiei și a turismului”, a transmis Executivul într-un comunicat de presă.

„Premierul elen a adresat urările de sezon și l-a felicitat pe prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă pentru preluarea mandatului în fruntea Guvernului. De asemenea oficialul elen a salutat stabilitatea instalată la București prin noul guvern de Mare Coaliție”, se arată în comunicatul Guvernului, care a precizat că discuția a avut loc la ora 10.00.

Discuția telefonică „a vizat agenda bilaterală și interesul de a extinde relațiile la nivelul schimburilor economice, energiei și a turismului”. De asemenea, cei doi premieri au convenit să reia dialogul pe temele de interes comune.

În final, Nicolae Ciucă i-a adresat omologului elen invitația de a efectua o vizită oficială în România. Kyriakos Mitsotakis a propus în schimb o întâlnire România-Bulgaria-Grecia, la Atena.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă