Premierul Greciei a făcut a doua doză de vaccin Pfizer. 80.000 de eleni au fost vaccinați

1 lună in urmă 29


Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a primit a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva coronavirusului, la Spitalul Attiko din Atena, a relatat ziarul elen Kathimerini. Între timp, numărul total de vaccinuri administrate în Grecia a ajuns la 80.000.


Kyriakos Mitsotakis (52 de ani) a primit prima doză pe 27 decembrie 2020, când primul lot de vaccinuri Pfizer a ajuns în Grecia.


Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a fost însoțit la centrul de vaccinare de Sotiris Tsiodras, epidemiolog al Școlii de Medicină din Atena, membru al comitetului de experți care sfătuiește guvernul cu privire la pandemie.


Foto: EPA

Autoritățile sanitare au început să vaccineze persoanele cu vârsta de peste 85 de ani pe 16 ianuarie, în timp ce inocularea este în curs de desfășurare și pentru cadrele medicale din Grecia.


Dezbatere la nivel european: trebuie persoanele vaccinate să aibă beneficii la călătoriile în străinătate?


Săptămâna trecută, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a fost cel care a lansat ideea impunerii unui certificat de vaccinare la nivelul UE, pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere afectate de pandemia de coronavirus.


În acest context, țările Uniunii Europene au declanșat astăzi, 18 ianuarie, o dezbatere în care se discută dacă persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 ar trebui să aibă mai multă libertate de călătorie decât cei care nu sunt imunizați, a relatat agenția Reuters.


Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat că persoanele vaccinate ar trebui să aibă acces mai rapid la restaurante și în cinematografe, deși alți miniștri i-au criticat opinia.


În schimb, Maros Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat că este important de luat în calcul că vaccinarea este voluntară, iar unii oameni nu au putut sau nu au voie să primească vaccinul anti-COVID.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă