Premierul grec remaniază Guvernul şi înfiinţează un nou minister care să gestioneze redresarea după incendii

2 luni in urmă 22

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a numit vineri un ministru însărcinat cu Redresarea în urma unor catastrofe naturale, cu speranţa de a dezamorsa furia tot mai mare provocată de dificila luptă împotriva unor incendii care au distrus mii de hectare de pădure, relatează Reuters, citată de News.ro.

Acest nou post – creat cu scopul de a ajuta întreprinderile şi familiile afectate dur de aceste incendii – urmează să fie ocupat de către Christos Triantopoulos.

”Remanierea internă a Guvernului vizează să consolideze răspunsul la catastrofe naturale şi la crize şi să susţină locuitorii zonelor afectate de incendii”, a declarat un oficial guvernamental de rang înalt.

Premierul grec a cerut scuze, săptămâna aceasta, faţă de întârzieri în lupta împotriva incendiilor, apărând acţiunile Guvernului. El a deblocat, de asemenea, ajutoare în valoare de 500 de milioane de euro destinate victimelor incendiilor. Incendiile au devastat, de la începutul lui august, sute de case şi de magazine, dar şi aproape 65.000 de hectare de pădure.

Ploi au adus joi o uşurare târzie pe Insula Evia, a doua cea mai mare insulă greacă, teatrul celor mai importante incendii. Pompierii au anunţat că incendiile de pădure de pe Insula Evia şi din vestul Peninsulei Peloponez şi nordul Aticii se află de-acum sub control. (Sursa: Facebook/ Kyriakos Mitsotakis)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă