Premierul Florin Cîțu: Sper că astăzi vom avea un ministru

3 săptămâni in urmă 17

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că speră ca până la finalul zilei să existe un ministru titular la Ministerul Sănătăţii.

Florin Cîțu, premierul României

Florin Cîțu, premierul României

Profimedia Images

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”La negocieri am discutat despre cum se merge mai departe. Aveam nevoie să rezolvăm această mică problemă, am rezolvat-o, am trecut peste şi suntem în faza următoare în care guvernăm România”, a declarat miercuri premierul Florin Cîţu.

Întrebat când vom avea un ministru la Sănătate, Cîţu a afirmat: ”Sper că astăzi vom avea un ministru”.

Premierul afirmă că, după negocierile de marţi seară nu i-au fost ştirbite prerogativele constituţionale.

”Aseară nu s-a discutat Constituţia, că nu are sens să vorbim despre aşa ceva”, a mai declarat Florin Cîţu.

Coaliția a ajuns la un consens

După aproape o săptămână de criză politică şi două runde de negocieri eşuate, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un consens.

Liderii celor trei formațiuni au semnat un act adițional la protocolul Coaliției, un fel de pact de neagresiune, potrivit căruia premierul şi miniștrii nu mai au voie să se atace public. USR PLUS a anunţat că astăzi va face o nominalizare pentru portofoliul de la Ministerul Sănătății.

Cum au reuşit să se împace? Au semnat că membrii guvernului nu vor mai avea "poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală". Pe scurt - premierul şi miniștrii nu mai au voie să se atace public.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă