Premierul Florin Cîţu: Nu am luat 4 la treapta a doua; nu am dat niciodată la ASE

1 lună in urmă 51

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/06/florin-citu-gov-ro-e1631859334882.jpeg
Premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, într-un interviu acordat TVR, că informaţiile conform cărora ar fi luat nota 4 la treapta a doua la liceu sau că ar fi încercat să intre la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti reprezintă ştiri false, potrivit Agerpres.
  • Informațiile respective au apărut inițial în decembrie anul trecut într-o publicație locală din Vâlcea și au fost preluate, atunci, de câteva alte media centrale și locale.

“Nu am luat 4, să ştiţi, la treapta a doua. Nu ştiu ce e ştirea asta, dar nu am luat 4 la treapta a doua. Nu, eram cu matematica, fizica, engleza… aici eram mai sus. Restul – eram la mijloc. (…) Am fost şi la olimpiadă şi la engleză şi la fizică, parcă. (…) Nu am dat niciodată la ASE. Şi asta e o ştire foarte bizară. Nu am dat niciodată la ASE în România”, a spus Cîţu în interviul acordat TVR 1. 

În aceeași emisiune, el a făcut referire un episod din perioada liceului, când şi-a tăiat blugii cumpăraţi din târg de la Timişoara, deoarece dorea să semene cu membrii trupelor de rock, sugerând că era un gest periculos în perioada comunistă:

  • “Da, bineînţeles, (eram, n.r.) rocker. Ţin minte că îmi cumpăraseră nişte blugi de la Timişoara. Am fost cu mama – Dumnezeu să o ierte – am fost la Timişoara, cu trenul şi mi-am luat blugi. Pentru că aşa era pe vremea lui Ceauşescu, te duceai şi îţi luai blugi de la Timişoara, din târg, de la sârbi. Şi am venit cu ei acasă şi primul lucru – i-am tăiat cu lama, că aşa văzusem eu pe MTV. Nu ştiu care dintre formaţii, cred că Metallica – aveau blugii tăiaţi. Şi am luat blugii şi i-am tăiat şi eu, ca ei. Bineînţeles că am avut un scandal monstru acasă. Pe stradă te oprea poliţia dacă aveai blugii tăiaţi şi aşa mai departe. Deci, erau probleme”.

Articolul Premierul Florin Cîţu: Nu am luat 4 la treapta a doua; nu am dat niciodată la ASE apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă