Premierul Florin Cîțu, mesaj pentru minerii care protestează în Valea Jiului: „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”

4 zile in urmă 17

Premierul Florin Cîțu crede că există politicieni care vor să profite de problemele minerilor din Valea Jiului, însă în mandatul său „nicio mineriadă nu se va întâmpla”. El a spune că „nu i se pare normal ce se întâmplă”, amintind că s-au găsit soluții pentru plata salariilor, care au fost plătite și în 2020 în vreme ce 1,4 milioane de români au intrat în șomaj tehnic, informează News.ro.

„Îi înțeleg pe mineri, dar nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună, care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții pentru următoarele trei luni. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și cele ale minerilor, în România au fost 1.4000.000 de oameni în șomaj tehnic. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Se pare că sunt politicieni care profită, cum au profitat și alți politicieni de pe urma acestei categorii sociale”, a transmis premierul.

Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și a altor socialiști, nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat.

Florin Cîțu:

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni, 22 februarie, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, unde îşi cer drepturile restante.

La rândul lor, cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni încă de miercurea trecută, ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Săptămâna trecută, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constatat că a fost acordat ilegal. Popescu a anunțat că minerii îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă