Premierul Florin Cîțu, după ședința privind măsurile în valul III al pandemiei: „Am cerut creșterea numărului real de paturi ATI la 1600”

1 lună in urmă 1

Ședință CNCCIȘedință CNCCI

Premierul Florin Cîțu a participat, duminică, la o ședință a Centrului Național de Coordonare, în care s-a discutat despre situația paturilor de la Terapie Intensivă, potrivit Realitatea Plus. La această întâlnire a participat și secretarul de stat Raed Arafat, dar și reprezentanți ai DSP sau Ministerul Sanatatii

DUMINICĂ, 14 MARTIE 2021, 16:01

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: REALITATEA.NET

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi, pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție.

Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere.

Din acest motiv am cerut :

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități.

Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a spus Florin Cîțu.

Ședința a fost convocată după ce mai mulți manageri de spitale au atras atenția că situația din secțiile ATI este din nou foarte gravă, ca urmare a evoluției neașteptat de virulente a noului val COVID. 

Numărul total de paturi ATI este de circa 1.400, în condițiile în care azi au fost ocupate peste 1.200. În aceste condițiie, se ia în calcul alocarea altor paturi, din alte secții, pentru a le deservi pe cele dedicate COVID.

Managerul Institutului "Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a afirmat că în trei zile, secţia COVID de la spitalul pe care-l conduce s-a umplut de bolnavi

”Dacă în luna februarie speram că lucrurile vor merge spre bine şi că această primă parte a lunii martie va fi mai liniştită, să ne bucurăm de mărţişor şi de aceste zile de primăvară altfel, din păcate acum numărul de pacienţi, formele pe care le avem, ne-au surprins", a afirmat Mahler.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă