Premierul Florin Cîţu, despre un nou ministru la Sănătate: "Aştept desemnarea USR PLUS, este portofoliul lor"

3 săptămâni in urmă 23

Premierul Florin Cîţu a precizat că aşteaptă desemnarea de la USR PLUS, în ceea ce priveşte un nou ministru la Sănătate, minister la care premierul Cîţu este interimar.

Observatornews.ro

Cîţu aşteaptă desemnarea unui ministru de la USR PLUS

Premierul Florin Cîţu: "Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR-Plus, este un portofoliu al lor. Până atunci, voi asigura interimatul şi ne vom asigura că lucrurile vor funcţiona foarte bine. Toate discuţiile politice vor avea loc în Coaliţie"

Premierul a precizat că rata de pozitivare cu Covid scade în fiecare zi.

"Am venit, a devenit deja un obicei, să văd care este situaţia la Terapie Intensivă, avem câteva veşti bune, de joi şi până astăzi au fost opreaţionalizate încă 12 paturi la ATI şi la nivel naţional 20 de paturi libere. Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari. Este nevoie de acelşi efort pe care l-am făcut şi acum, că continuăm, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fiecare zi. Chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari avem o rată a incidenţei în scădere, în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun", a precizat premierul.

Premierul Cîţu precizează că i-a asigurat pe cei din DSP-uri de toată susţinerea sa.

"O altă veste bună, Bucureştiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov aproape 18%, deci lucrurile merg bine şi avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai. Trebuie să ne vaccinăm. Ştiam că la Bucureşti o să fie primul centru de vaccinare drive-trough, înţeleg că este o competiţie, şi în ţară mai sunt câteva oraşe, municipii, care se pregătesc pentru acest lucru", a spus Cîţu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă