Premierul Florin Cîțu, despre costurile energiei electrice: „Doar dacă ai piaţă concurenţială preţurile pot să şi scadă”

2 luni in urmă 25

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 19 august, la întâlnirea cu responsabilii pe piaţa energiei electrice că vrea să înţeleagă ce se întâmplă cu creşterea preţurilor şi să fie sigur că şi în România sunt îndeplinite condiţiile pentur o piață concurenţială.

El a răspuns astfel întrebat care vor fi temele abordate la întâlnirea pe care o are joi, la Palatul Victoria, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei, având în vedere creşterea preţului la energia electrică.

"Am două obiective astăzi, la acea întâlnire. În primul rând, aş vrea să înţeleg ce se întâmplă cu creşterea preţurilor, ştiu foarte bine că există mai multe explicaţii şi creşterea preţurilor pentru acele certificate verzi şi aşa mai departe. În acelaşi timp am chemat Consiliul Concurenţei, pentru că este o diferenţă foarte mare de la liberalizare, deci piaţă liberă la piaţă concurenţială. Şi vreau să mă asigur că în România îndeplinim şi condiţiile unei pieţe concurenţiale, pentru că, până la urmă, piaţă liberă înseamnă un lucru, dar doar dacă ai piaţă concurenţială preţurile pot să şi scadă. Deci, trebuie să ne asigurăm că avem şi piaţă concurenţială, de aceea este şi Consiliul Concurenţei acolo", a declarat Florin Cîţu.

Premierul a predat, joi, noului ministru, Dan Vîlceanu, portofoliul de la Ministerul Finanţelor pe care l-a deţinut ca interimar aproape 45 de zile.


Citeste si:

Florin Cîțu, inadvertențe în CV referitor la studiile în SUA. „Eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University”

Se împart funcțiile post-congres în tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu. Persoana-cheie din guvern care ar putea rămâne pe dinafară SURSE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă