Premierul Florin Cîțu: „Dacă păstrăm acest ritm, vom ajunge să facem 100.000 de vaccinuri pe zi”

1 lună in urmă 1


Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că se așteaptă să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi, dacă se păstrează ritmul actual de imunizare a populației împotriva COVID-19, notează G4Media.ro.


Florin Cîțu a precizat că, deși e complicat, dorește să crească numărul vaccinurilor anti-COVID-19 pe care țara noastră le primește săptămânal.


„Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal. Este complicat. Ştiţi foarte bine că România primeşte vaccinuri, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de vaccinuri pe care le primim săptămânal”, a declarat Florin Cîțu.


„Ele cresc gradual până în martie, dar dorim să avem mai multe, pentru că eu cred că dacă păstrăm acest ritm, vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate, să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce e foarte bine şi să ne ţinem de ele”.

Florin Cîțu:

Premierul a atras atenția că pandemia nu s-a încheiat și că trebuie menținute în continuare restricții în zonele din România cele mai afectate de coronavirus.


„Să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem acolo unde este nevoie de restricţii, să menţinem acelaşi mesaj către cetăţeni. Faptul că am început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut, şi asta trebuie să spunem în fiecare zi”, a precizat Florn Cîțu, citat de News.ro.


”Această campanie de vaccinare este complementară. Ajută la eliminarea pandemiei mai repede, asta este tot ceea ce voiam, dar încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm aceste reguli şi dumneavoastră, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, trebuie să vă asiguraţi că aceste reguli sunt respectate”

Florin Cîțu:

Premierul a anunțat și că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare și că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor ar trebui să fie gata până atunci.


”Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă, după estimările noastre, că săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua. Deci înseamnă că aceste centre, care sunt în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a declarat Florin Cîțu.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă