Premierul Florin Cîțu, către ministrul Sănătății, al Educației și Arafat: La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță

2 săptămâni in urmă 2

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/03/Florin-Citu-gov-ro.jpeg
„La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță”, a declarat de la guvern premierul Florin Cîțu după ședința de Executivului de joi.

„Împreună (n.red. către ministrul Sănătății, al Educației și Raed Arafat) aș vrea să vă uitați pe acest aspect că la întoarcerea copiilor la școală să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi atunci când se întorc la școală, să testăm câți mai mulți dintre ei după perioada de vacanță. Vă voi ajuta și eu ca să rezolvăm această problemă și cred că este o soluție bună ca să ținem sub control pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

Reamintim că în mai multe ieșiri publice ministrul Educației a criticat deschis strategia de testare în școli, a Ministerului Sănătății. Acesta a spus într-o conferință de presă azi că este sigur că se va rezolva problema testării elevilor.

“Sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, după ce “a trenat vreme de șase săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că “rezolvarea” va fi făcută “în sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro

Articolul Premierul Florin Cîțu, către ministrul Sănătății, al Educației și Arafat: La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă