Premierul Florin Cîţu anunţă obiectivul îndrăzneţ al Guvernului în ceea ce priveşte vaccinarea la români: "10 milioane de imunizări până la 1 august"

1 lună in urmă 48

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în cursul zi de vineri, care este obiectivul Guvernului pe care îl conduce în ceea ce priveşte vaccinarea la români.

Premierul Florin Cîţu anunţă că românii ar putea renunţa la masca de protecţie după 1 august

Circa 1,32 milioane de români s-au imunizat până acum, prin vaccinare, împotriva coronavirusului

Hepta

  • Circa 1,32 milioane de români s-au imunizat până acum, prin vaccinare, împotriva coronavirusului.

Astfel, deşi până acum s-au imunizat, respectiv s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anticoronavirus, doar circa 1,32 milioane de români, premierul Florin Cîţu îşi doreşte ca minim cinci milioane de români să fie imunizaţi până la 1 iunie şi minim 10 milioane de români să fie imunizaţi până la 1 august.

Obiectivul este extrem de îndrăzneţ şi presupune o creştere semnificativă a numărului de vaccinări efectuate zilnic pentru că, la momentul actual, cu o medie de 50.000 sau 60.000 de vaccinări pe zi, este imposibil de atins obiectivul propus de premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu susţine că românii ar putea renunţa la masca de protecţie începând cu 1 august

Dacă au existat voci care au precizat că românii ar putea renunţa la măştile de protecţie începând cu 1 iulie, Florin Cîţu anunţă că acest moment ar putea interveni abia în momentul în care avem peste 10 milioane de persoane imunizate prin vaccin, ceea ce înseamnă, conform obiectivul său, nu mai devreme de 1 august.

Până una, alta, premierul Florin Cîţu îi îndeamnă pe români "să respecte măsurile de protecţie şi să meargă la vaccinare", neluând în calcul sutele de mii de persoane care sunt înscrise pe liste de aşteptare şi care încă nu se pot vaccina pe motiv că infrastructura încă nu permite acest lucru, iar procesul se desfăşoară într-un mod anevoios faţă de aşteptări.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă