Premierul Estoniei îndeamnă Occidentul să nu ezite în fața șantajului nuclear al lui Putin: „Kremlinul vrea să ne sperie și să ne descurajeze să ajutăm Ucraina. Europa nu va ceda”

1 săptămână in urmă 31

Premierul estonian Kaja Kallas, unul dintre adversarii vehemenți ai președintelui rus Vladimir Putin, a îndemnat Occidentul să nu ezite în fața șantajului nuclear al liderului de la Kremlin, relatează The Guardian.

„Este pentru prima dată când conducerea Kremlinului vorbește după contraofensiva din Ucraina. Ei trebuie să arate că preiau inițiativa. Dacă Rusia nu poate câștiga pe cale convențională, amenință cu armele nucleare și caută modalități de a demonstra o victorie politică”, a scris Kallas, într-o postare pe Twitter.

„Discursul președintelui Putin a fost menit să sperie comunitatea internațională. În ceea ce privește amenințările nucleare, scopul este același ca și până acum – este de a alimenta frica și de a teroriza publicul larg. Kremlinul șantajează comunitatea internațională și vrea să ne sperie și să ne descurajeze să ajutăm Ucraina. Europa nu va ceda; vom continua să apărăm și să susținem principiile securității europene și ale dreptului internațional.

NATO este o alianță defensivă și o alianță nucleară. Spre deosebire de Rusia, noi nu amenințăm lumea cu o catastrofă nucleară. Amenințarea cu arme nucleare aparține arsenalului unui stat paria. Acest lucru este complet iresponsabil și inacceptabil”, a mai afirmat lidera estonă.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă