Premierul din Saint Vincent și Grenadine, lovit în cap cu o piatră în timpul unui protest anti-COVID. A fost internat în spital

2 luni in urmă 28

Ralph Gonsalves, premierul statului Sfântul Vincențiu și Grenadinele (Saint Vincent and the Grenadines), o țară insulară din Marea Caraibelor, a fost internat în spital după ce a fost rănit la un protest împotriva certificatului de vaccinare, propus de către guvern, anunță BBC. Oficialul se plimba prin mulțime, în fața parlamentului, când ar fi fost lovit în cap de o piatră. Ministrul finanțelor a declarat că a fost transferat în Barbados pentru o scanare RMN, la sfatul personalului medical, transmite agenția de știri Reuters.

Protestatarii s-au adunat joi pentru a manifesta împotriva planurilor de a solicita lucrătorilor din sănătate să fie vaccinați împotriva Covid-19. Au fost aruncate cu pietre și sticle în clădirile guvernamentale, iar premierul de 74 de ani a fost lovit de un astfel de ”proiectil”.

Țara se află în sudul Caraibelor, și este alcătuită din peste 30 de insule. Statul a înregistrat 2.298 de cazuri de coronavirus și 12 decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aproape 9% din populație a fost complet vaccinată, spune universitatea.

Industria sa de turism a fost grav afectată de pandemie, iar mii de oameni au fost obligați să-și părăsească casele după o erupție vulcanică din aprilie.

Sursa foto: demerarawaves.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă