Premierul Ciucă: Certificatul Covid nu poate fi adoptat în perioada imediat următoare, Parlamentul a intrat în vacanță / Închiderea școlilor ar fi evitată prin adoptarea certificatului, potrivit ministrului Sănătății

2 săptămâni in urmă 17

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/12/original_photo_21.12.2021_15_21_38.jpg
Certificatul verde nu mai poate fi adoptat până la redeschiderea școlilor, pe 3 ianuarie, deoarece Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară, potrivit declarațiilor făcute de premierul Nicolae Ciucă. El a făcut precizările în contextul în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis miercuri că închiderea școlilor ar fi evitată prin adoptarea Certificatului Covid-19.

Întrebat de presă în legătură cu adoptarea certificatului Covid-19, premierul Ciucă a spus: “dacă vă referiți la săptămâna aceasta, nu cred să mai poată fi adoptat. Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară”.

Ministrul Rafila a declarat, în privința aceluiași certificat, că:

  • „Din păcate, o măsură care să încetinească transmisia, respectiv utilizarea acelui certificat COVID – noi l-am elaborat, dar, cum bine ştiţi, el nu a fost adoptat – este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar dacă temporar, în România, încât să putem să gestionăm mai bine acest val cinci. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică, care să poată să ducă la adoptarea unui astfel de document, încât să evităm trei lucruri majore (…) pe care eu, personal, cât şi colegii mei, ca oameni de sănătate, doresc să le evite. În primul rând, dorim să evităm un lockdown, care ar afecta foarte serios viaţa economică a ţării, dorim să evităm închiderea şcolilor – întotdeauna am militat pentru menţinerea şcolilor deschise, sigur, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi pentru personalul didactic – şi, bineînţeles, ceea ce ne preocupă cel mai mult, este vorba despre un număr cât mai mare de decese, reducerea numărului de decese este esenţială şi trebuie să avem la dispoziţie toate instrumentele pentru ca acest lucru să poată fi realizat şi în ţara noastră”, a mai spus ministrul Sănătăţii.” – Detalii

Amintim că elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal reiau școala după vacanța de sărbători pe 3 ianuarie 2022. Elevii din învățământul preșcolar și primar reiau cursurile pe 10 ianuarie 2022.

Următoarea sesiune ordinară a Parlamentului începe în februarie. Camera Deputaților și Senatul se pot întâlni, până atunci, în sesiuni extraordinare.

Articolul Premierul Ciucă: Certificatul Covid nu poate fi adoptat în perioada imediat următoare, Parlamentul a intrat în vacanță / Închiderea școlilor ar fi evitată prin adoptarea certificatului, potrivit ministrului Sănătății apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă