Premierul Cîțu trimite Inspecția Sanitară de Stat pentru a verifica numărul de paturi ATI libere din fiecare secție din țară

1 lună in urmă 3

ACTUALIZARE. Premierul Florin Cîțu a cerut ca de luni, 15 martie, Inspecția Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la terapie intensivă Covid în întreaga țară. În urma verificării, premierul ar uma să primească un raport la ora 9 dimineața, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii spitalelor din fiecare spital din țară. În prezent, la nivel națioanl ar mai fi doar 30 de paturi libere în secțiile ATI, iar în Capitală nici măcar unul. 

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarat după încheierea acesteia că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauție, a precizat prim-ministrul.

Florin Cîțu a explicat pe Facebook motivul pentru care a participat la ședința CNCCI. 

"Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție”, scrie premierul.

Solicitările premierului Cîțu la ședința CNCCI

În timpul ședinței CNCCI, premierul a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare.

"Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .
Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță.

evolutie paturi ati Foto: Facebook/Florin Cîțu

Nu trebuie să uităm că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți", a transmis Cîțu, duminică, pe Facebook.

Editor : Alexandra Andronie

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă