Premierul Cîțu despre ministrul Justiției, care fusese criticat de Iohannis: Sunt de acord cu dl președinte cam cu totul / În continuare ministrul va avea susținerea mea

2 luni in urmă 36

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că este de acord cu președintele Klaus Iohannis, atunci când a fost întrebat de ziariști dacă împărtășește nemulțumirea acestuia față de prestația ministrului Justiției, Stelian Ion. Câteva momente mai târziu, premierul a spus însă că ”în continuare (ministrul Justiției- n.red.) va avea sustinerea mea și când voi găsi o soluție voi merge pe acea soluție”.

”Sunt de acord cu dl președinte cam cu totul. Noi avem așteptări de la miniștri și obiective. Am spus mereu în coaliție – haideți să stăm la masă să discutăm să găsim soluția. Obiectivele nostre rămân aceleași: desființarea SIIJ, modificarea legilor justiției. Trebuie să recunoaștem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună solutie și bineînțeles că e rolul ministrului Justiției să vină și să împingă aceste proiecte de la spate. În continuare va avea sustinerea mea și când voi găsi o soluție voi merge pe acea soluție. Fără dialog, fiecare vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi soluția. Ministrul Justiției are un rol important în acest angrenaj”, a spus premierul Cîțu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă ia în calcul remanierea ministrului Justiției, Florin Cîțu a spus: ”Știți foarte bine că nu vorbesc public despre aceste chestiuni”.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri pe ministrul Justiției, Stelian Ion, despre care a spus că ”nu a găsit încă calea potrivită” pentru desființarea Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ).

”SIIJ nu a fost desființat, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției nu sunt nici ele gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută, dar mai este mult de lucru”, a spus Iohannis într-o declarație de presă la Comana. Atacul lui Iohannis a venit la doar o săptămână după ce ministerul Justiţiei a anunțat că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT.

Reamintim că UDMR se opune desființării Secției Speciale și transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și vrea înființarea unei noi secții speciale la Parchetul General. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă