Premierul Cîțu, despre cazul muncitorilor îngropați sub un mal de pământ, în sectorul 3: „Cei vinovați trebuie să plătească”

2 luni in urmă 22


Florin Cîțu a transmis, joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria că cei vinovați în cazul tragediei care a avut loc, luni, pe un șantier de lângă Biblioteca Națională trebuie să plătească. Doi muncitori au murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.


Întrebat în cadrul conferinței de presă de ce până acum nu a venit o reacție din partea ministerelor Muncii și Culturii în cazul tragediei care a avut loc luni în Sectorul 3, premierul Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns direct.


„Este o anchetă în curs. Cei vinovați trebuie să plătească și mă voi asigura că vom avea acele rezultate ale anchetei în curând”, au fost singurele declarații ale premierului pe acest subiect în cadrul conferinței de presă care a avut loc, joi, la Palatul Victoria.


Între timp, azi au continuat audierile în cazul tragediei de pe șantierul situat în apropiere de Biblioteca Națională. De asemenea, miercuri , au fost audiați trei colegi au muncitorilor care au fost prinși sub malul de pământ.


A fost deschisă imediat după accident o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Trei din cei patru supraviețuitori au fost răniți și au fost internați în spital.


Primii angajați au fost audiați chiar pe șantier, după eveniment – șeful de echipă și încă un angajat al firmei de construcții.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri fac cercetări în cazul tragediei, iar dosarul vizează infracțiuni de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Lucrările din fața Bibliotecii Naționale nu au fost solicitate de Ministerul Culturii, se arată într-un răspuns al instituției la solicitarea jurnaliștilor Libertatea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă