Premierul Citu, despre adeverinta COVID-19 care faciliteaza libera calatorie: "Nu e vorba de un pasaport de vaccinare"

1 lună in urmă 9

Premierul Florin Citu a afirmat, in legatura cu propunerea Comisiei Europene de a exista o adeverinta electronica verde care sa faciliteze libera circulatie in interiorul UE in perioada pandemiei, ca astfel de forme existau si anul trecut, iar unele tari acceptau accesul pe teritoriul lor in baza unui test negativ la COVID-19. Seful Executivului a adaugat ca nu este vorba de un pasaport de vaccinare in acest caz.

"Aici dumneavoastra spuneti ca nu este vorba despre un vaccin, este vorba de mai multe forme care au existat si anul trecut. Au existat mai multe tari care acceptau si teste, si noi acceptam de exemplu persoane care vin din afara UE si sunt testate pot sa vina in Romania. Deci nu e o problema aici. Noi vorbeam acolo de un pasaport. Inca nu exista si nu a fost aprobat nicaieri", a declarat Florin Citu, intrebat miercuri despre decizia de a exista un certificat verde care sa permita accesul liber in interiorul UE, atat cu vaccinul impotriva COVID sau a unui test negativ la COVID ori daca o persoana a avut infectia cu virusul.

Comisia Europeana a adoptat miercuri miercuri propunerea legislativa crearea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie in interiorul UE in timpul pandemiei de COVID-19, document care va constitui dovda ca o persoana a fost vaccinata anti-COVID sau are un test negativ de COVID sau a trecut prin boala.

Adeverinta electronica verde pentru calatorie

Pentru a fi gata inainte de inceputul verii, aceasta propunere trebuie sa fie adoptata rapid de Parlamentul European si de Consiliu. In paralel, statele membre trebuie sa puna in aplicare cadrul de incredere si standardele tehnice, convenite in cadrul retelei de e-sanatate, pentru a asigura punerea in aplicare la timp a adeverintelor electronice verzi, interoperabilitatea acestora si respectarea deplina a protectiei datelor cu caracter personal. Scopul este ca lucrarile tehnice si propunerea sa fie finalizate in lunile urmatoare.

Sistemul de adeverinte electronice verzi este o masura temporara, care va fi suspendata de indata ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) va declara sfarsitul urgentei la nivel international in domeniul sanatatii cauzate de COVID-19.

Prim-ministrul Florin Citu spunea marti ca nu vede sensul pasaportului de vaccinare pana cand nu vor avea toti romanii sansa sa se vaccineze impotriva COVID-19. "Ar insemna o discriminare pentru cei care vor sa se vaccineze si nu pot", a adaugat " target="_blank">seful Guvernului.

Citeste si:

Medicul Adina Alberts, cercetata disciplinar de Colegiul Medicilor. In ultima postare spunea ca pacientii COVID primesc "tratamente experimentale, fara indicatie"Campioana Romaniei, violata si batuta la varsta de 6 ani. "Il rugam cu toata puterea mea sa ma lase. A fost tortura"Bitcoin va ajunge la 175.000 de dolari, la finele lui 2021. Predictia unuia dintre cei mai importanti experti din domeniuVremea rea se prelungeste cu precipitatii si vant. Cand vine primavaraImagini scandaloase din unitatea mobila COVID construita la Iasi cu peste 13 milioane de euro: "Chestia poate fi numita oricum, numai spital nu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă