Premierul Cîțu cere să li se permită vaccinarea anti-COVID și celor din etapa a treia, acolo unde sunt locuri libere

1 lună in urmă 3

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19 să le permită și persoanelor din etapa a treia să se imunizeze, cel puțin în zonele care înregistrează un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă cei din etapa a doua nu vor să se vaccineze, potrivit Hotnews.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care autoritățile de la Timișoara, oraș intrat în carantină de luni, au invocat lipsa vaccinului ca măsură de intrare în izolare.

Premierul a spus luni dimineață că a verificat pe platformă și că la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere pentru vaccinare, iar primarul Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean ar fi trebuit să comunice mai bine.

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a.

Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă