Premierul Cîțu cere investigarea lui Stelian Ion pentru presupus abuz de funcție

1 lună in urmă 16

Premierul Cîțu cere investigarea lui Stelian Ion pentru presupus abuz de funcție. Mai mult decât atât, şeful Guvernului a adăugat că i-a cerut ministrului interimar al Justiției, Lucian Bode, să verifice cum au ajuns documente oficiale în spațiul public. ”E inadmisibil să iasă documente oficiale din ministere”, a spus el.

”Am cerut situația de la Ministerul Justiției în ce privește avizarea. Un singur detaliu: în 17 august, direcția de specialitate din minister a pregătit o adresă de răspuns, adică a vizat proiectul, adresă care a rămas la cabinetul ministrului (Stelian Ion – n.red.), nu a fost niciodată semnată. Eu aș vrea ca cei care se ocupă să vadă dacă acesta este un abuz de funcție, să investigheze dacă nu cumva acest proiect a fost pus să fie reținut intenționat”, a declarat premierul într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Premierul Florin Cîțu anunță că programul Anghel Saligny a fost aprobat în ședința de Guvern de vineri. Folosim standardele de cost de la fondurile europene, este un program transparent, a precizat prim-minstrul.

„Este un plan de investiţii care a fost deja inclus. Proiectele sunt deja incluse în programul de guvernare. Este un plan de investiţii care este corelat cu ceea vom aproba în câteva săptămâni. Am văzut discuţii în spaţiul public şi am cerut situaţia de la Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte avizarea. Pe 17 august, direcţia de specialitate a pregătit o adresă de răspuns, a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiţiei, adresă care a rămas la cabinetul ministrului.

Am aprobat singurul punct pe ordinea de zi, Programul Național de Investiții Anghel Saligny (…) Vreau să fie foarte clar că acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem, prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau nu vrea să respecte programul de guvernare”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul a respins acuzațiile venite de la USR PLUS potrivit cărora programul de investiții este o încercare de „mituire” a primarilor.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu le scrie liderilor europeni despre „coaliţia” USR PLUS – AUR: Se prefigurează o alinţă toxică, cu un partid extremist care vrea răul României
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă