Premierul Cîțu anunță o nouă lege a salarizării, cu indici de performanță pentru sporurile din sistemul bugetar

1 lună in urmă 2

Premierul spune că, în sectorul public, sporurile sunt acordate „doar pentru că tu apari la locul de muncă”, lucru care se va schimba cu noua lege a salarizării, informează Agerpres.

Florin Cîţu a precizat că noua lege a salarizării va stabili indici de performanţă pentru respectivele sporuri, în sectorul public.

„Venim cu o lege a salarizării nouă. Acolo se va lucra la modul în care vor fi distribuiţi aceşti bani. Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă, pe care îi vom face împreună cu companiile, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori, şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni, care (…) trebuie premiaţi”, a spus premierul la B1 TV.

Am spus că în aceşti patru ani de zile veniturile în sectorul public (…) s-au dublat, cifrele sunt reale (…) Gândiţi-vă că în 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde de lei. Dintre aceste 110 miliarde de lei, 27 aproape sunt sporuri. Nu ar fi o problemă, dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba şi peste, (…) din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că tu apari la locul de muncă.

Florin Cîţu:

Cîțu susţine că nu mai există salariu minim în sectorul public, acesta fiind, în opinia sa, un reper în evaluarea veniturilor în zona bugetară. „Nu cred că mai găseşti salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem”, a spus Cîţu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă