Premierul Cîțu a mers în secret la ”Matei Balș”, pentru a vedea situația: Vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcție

1 lună in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a mers discret sâmbătă la Institutul Matei Balș, unde vineri a izbucnit un incendiu, soldat cu șase pacienți morți. Șeful guvernului și-a anunțat ulterior vizita pe Facebook, afirmând că adevărul trebuie aflat cât mai repede, iar vinovații vor fi pedepsiți, potrivit Hotnews.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede”.

Cîțu a susținut că a discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului și că sunt multe aspecte care trebuie rezoltate în sistemul de sănătate din România.

”Pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului.

Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate.

Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a scris premierul pe Facebook.

Vineri seara, în jurul orei 5.00, a izbucnit un incendiu la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID.

Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen.

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că unul dintre pacienții transferați de la Matei Balș a decedat la Spitalul Universitar.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă