Premierul cere să li se permită să se vaccineze și celor din etapa 3, acolo unde sunt locuri libere: E o nebunie să lași locuri libere / Ce spune despre carantinarea Timișoarei

1 lună in urmă 2

Premierul Florin Cîțu spune că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19 să le permită să se vaccineze și persoanelor din etapa a treia, cel puțin în zonele cu un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă populația din etapa a doua nu vrea să se vaccineze. În acest context, el a criticat autoritățile din Timișoara, oraș intrat în carantină de luni.

Cîțu a spus, luni dimineață, comentând declarațiile autorităților din Timișoara care au invocat lipsa vaccinului, că a verificat pe platformă și că la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere pentru vaccinare, iar primarul Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean ar fi trebuit să comunice mai bine.

El susține că s-a ajuns la carantinarea Timișoarei din care nerespectării măsurilor și a faptului că nu au fost date sancțiuni:" S-a ajuns aici pentru că nu sunt respectate regulile și nu se sancționează".

Premierul a mai spus că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19 să le permită să se vaccineze și persoanelor din etapa a treia, cel puțin în zonele cu un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă populația din etapa a doua nu vrea să se vaccineze. Reamintim că vaccinarea populației generale ar urma să înceapă în aprilie, iar după 15 martie să se poată programa în platformă și cei din etapa a treia.

"Am cerut ca cel puțin în zonele cu număr mare de cazuri, cu carantină, cum este Timișoara, ca dacă sunt locuri libere să se permită și altor persoane să se vaccineze dacă nu vor să se vaccineze cei din etapa a doua. E o nebunie să lași locuri libere (....) cer mai multă atenție și când sunt locuri libere să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze", a adăugat Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă