Premierul Cehiei susține că „nu există cu adevărat un loc pentru refugiații afgani în Europa”

1 lună in urmă 27

Prim-ministrul ceh Andrej Babiš a declarat că nu există „cu adevărat un loc” pentru refugiații afgani în Uniunea Europeană, relatează Euronews.

Liderul populist a sugerat că ar fi mai bine să „găsească o soluție care să le permită să rămână în Afganistan”.

Afirmațiile au fost făcute după o întâlnire de marți cu cancelarul austriac Sebastian Kurz și prim-ministrul slovac Eduard Heger.

Liderii Uniunii Europene (UE) au spus că sunt gata să ajute refugiații afgani după ce talibanii au preluat conducerea, dar doar cei care au fugit în țările vecine.

„Într-adevăr, nu există loc pentru ei în Europa”, a spus Babiš la Castelul Lednice, în sud-estul Republicii Cehe.

„O opțiune este de a purta discuții cu [președintele turc Recep Tayyip] Erdoğan, ca în trecut, dar nu cred că aceasta este o soluție bună. O opțiune mai bună este o soluție care permite oamenilor să rămână în Afganistan”, a adăugat premierul ceh.

În 2016, UE a încheiat un acord de migrație cu Turcia, unde Ankara s-a angajat să împiedice milioane de refugiați preponderent sirieni să fugă în Europa în schimbul finanțării pentru a-i ajuta să găzduiască peste trei milioane de imigranți.

Cancelarul Kurz a declarat că Austria a alocat 18 milioane de euro pentru a ajuta refugiații afgani din țările vecine ale Afganistanului.

„Vom încerca să le ameliorăm suferința, dar am convenit ca 2015 să nu se mai repete. Suntem împotriva imigrației ilegale și vom lupta cu contrabandiștii”, a spus el marți.

Este vorba de „găsirea unei soluții regionale și nu declanșarea unui nou exod către Europa”, a adăugat Kurz.

În 2015, aproximativ 1 milion de persoane au intrat în Europa din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Sursa foto: Twitter/ Andrej Babis

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă