Premierul Canadei, lovit cu pietre în timpul unei vizite electorale la o fabrică de bere

1 lună in urmă 12

Aflat într-o vizită electorală în Ontario, prim-ministrul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de către protestatari, în timp ce se întorcea la autobuz după ce a vizitat o fabrică de bere. În urma incidentului surprins într-o filmare de martori, Justin Trudeau nu a fost rănit, relatează BBC, citată de Digi24.

Trudeau a convocat alegeri anticipate la mijlocul lunii august, în speranța de a forma un guvern majoritar, în care partidul său liberal de centru-stânga să dețină cele mai multe portofolii.

Campania sa a fost întreruptă însă de demonstrații împotriva vaccinării obligatorii și a altor restricții anti-COVID.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, premierul a anulat un miting electoral, după ce o mulțime de protestatari furioși au sabotat evenimentul.

După incidentul din Ontario, Trudeau le-a declarat jurnaliștilor că a fost lovit în umăr și a comparat incidentul cu momentul în care o femeie a aruncat în el cu semințe de dovleac, în 2016.

Potrivit unui reporter al canalului CTV din Canada, două persoane care se aflau în autobuzul cu presa din coloana premierului au fost și ele lovite cu pietre, dar nu au fost rănite.

Justin Trudeau is so hated by Canadians that people are risking jail time to throw rocks at him.

Pro-tip: Do not throw stones at Prime Ministerspic.twitter.com/xOpH7V3wJz

— Keean Bexte (@TheRealKeean) September 6, 2021

Erin O’Toole, liderul partidului conservator de opoziție, a descris incidentul ca fiind „dezgustător”. 

„Violența politică nu este niciodată justificată și mass-media trebuie să fie liberă, nu hărțuită și atacată”, a scris el pe Twitter.

Planurile lui Trudeau privind vaccinarea au devenit o problemă înainte de alegerile din 20 septembrie.

Luna trecută, guvernul a anunțat că toți funcționarii publici, inclusiv lucrătorii din sectoarele reglementate la nivel federal, cum ar fi transportul feroviar, trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul lunii octombrie sau riscă să-și piardă locurile de muncă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă