Premierul Boris Johnson a trasat pașii pentru ieșirea din carantina dură din Anglia: Când se vor redeschide școlile, restaurantele și când se vor întoarce fanii pe stadioane

1 săptămână in urmă 1

Premierul Boris Johnson a anunțat luni un plan fazat de a pune capăt carantinei din Anglia, oferind o abordare ”precaută” pentru a preveni o întoarcere la restricțiile care au aruncat economia în criză. Astfel, guvernul britanic a anunțat că își propune să redeschidă din 12 aprilie magazinele neesențiale, pub-urile în aer liber și restaurantele și muzeele închise în prezent din cauza pandemiei, relatează Reuters și AFP.

Planul de ieșire din carantină prezentat de premierul Boris Johnson parlamentarilor prevede patru pași majori, începând cu redeschiderea școlilor din 8 martie, cu scopul de a ridica ultimele restricții la sfârșitul lunii iunie.

”Amenințarea rămâne substanțială”, a spus Johnson în Parlament, spunând că este crucial ca acest plan să fie precaut, dar ireversibil.

Guvernul britanic vizează de asemenea ca întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia să se întâmple de pe 17 mai, dacă situația de sănătate o va permite, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, a anunțat luni premierul Boris Johnson.

Planul de ieșire din carantină prezentat de Boris Johnson deputaților la această dată prevede întoarcerea spectatorilor pentru evenimente sportive, până la un sfert din capacitatea stadioanelor, dar nu mai mult de 10.000 de persoane. Pentru evenimente sportive de interior, poate fi utilizată până la jumătate din capacitate, fără a depăși 1.000 de persoane.

Cu aproape 130.000 de decese, Marea Britanie a suferit al cincilea cel mai mare bilanț al deceselor din lume din cauza unei pandemiei.

Știre în curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă