Premierul Australiei, după anularea vizei lui Novak Djokovic: Protejăm sacrificiile făcute în pandemie

1 săptămână in urmă 9


Premierul Australiei, Scott Morrison, a transmis vineri, 14 ianuarie, că decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic s-a luat din nou pentru că australienii, care au făcut multe sacrificii în pandemia de COVID, își doresc „pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat”, relatează presa australiană.


„Înțeleg că, după o analiză atentă, ministrul a luat măsuri pentru a anula viza domnului Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru”, a transmis șeful Executivului din Australia.


„Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună și am salvat vieți și mijloace de trai. Împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate a deceselor, una dintre cele mai puternice economii și una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume”, a adăugat el.


Premierul a subliniat că „australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat”.


„Asta a și făcut ministrul acţionând astăzi în acest fel. Politicile noastre puternice de protejare a granițelor au menținut australienii în siguranță, înainte de Covid și acum în timpul pandemiei”, a mai transmis Scott Morrison.


9 zile de așteptare a deciziei


Djokovic, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, a ajuns în Australia pe 5 ianuarie. După 9 ore de interogări din partea Poliției de frontieră pe aeroportul din Melbourne i s-a refuzat intrarea pe motiv că a aplicat cu o viză greșită, viză care i-a fost anulată atunci pentru prima dată.


Pe 10 ianuarie, după alte audieri, care au durat în jur de șase ore, o instanţă din Melbourne a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic de către autorităţile australiene. Astfel, liderul ATP a rămas în Australia pentru a participa la Australian Open, iar apoi s-a și antrenat. Totuși, ministrul imigrației avea dreptul să anuleze viza lui Djokovic.


Acesta i-a anulat, vineri, 14 ianuarie, viza lui Novak Djokovic, „pe motiv că a fost în interesul public”. Liderul mondial ATP, care nu este vaccinat anti-COVID, riscă să fie deportat, chiar dacă va face contestație, iar prezența lui la Australian Open este în acest moment puțin probabilă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă