Premierul anunta ca nu este de acord cu exceptii in sectorul public la proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu

1 lună in urmă 1

Premierul Florin Citu a declarat miercuri, 10 martie, ca nu este de acord sa fie introduse exceptii, pentru anumite profesii, in proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensie-salariu in sistemul de stat.

"Am vazut proiectul, sunt cateva lucruri care trebuie modificate, dar arata foarte bine acel proiect si il sustin foarte mult", a spus Citu, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca vor exista exceptii in proiect pentru profesori si medici, premierul a raspuns: "Nu. In cadrul personalului angajat in sectorul public nu sunt de acord cu exceptii si vom vedea daca poate sa fie o exceptie, ceva special, dar nu sunt de acord cu exceptiile".

El a afirmat ca proiectul de act normativ va fi in transparenta publica.

"Acest proiect, pe langa interzicerea cumulului de pensii cu salarii, vine cu un lucru foarte important - la cerere poti sa te pensionezi dupa varsta de 65 de ani. Poti sa mergi pana la 70 de ani. (...) Eu zic ca e un lucru foarte important si schimba total paradigma pe care am vazut-o pana acum in Romania si va incerca sa rezolve o problema pe termen lung cu sustenabilitatea sistemului de pensii", a declarat prim-ministrul.

Citeste si:

VIDEO Doi tineri din Bucuresti, gasiti inghetati pe o banca de pe un bulevard: "Nu erau foarte coerenti"Marturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Moartea violenta a unui cunoscut profesor din Iasi. La 45 de ani, a murit de COVID-19, desi nu avea alte boliVIDEO Rusia incearca sa recupereze terenul pierdut. Drona de atac Altius va incepe testarea armamentelor dirijateFOTO Mama Antoniei, frumusete ravasitoare la 53 de ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă